
LEYON SİZİNLE
Yöneticilik vasıflarınızı liderlik vasıflarınızla birleştirerek bilgi ve tecrübenizi arttıracak, örgütsel, kişisel ve grup kaynaklarınızı özgün yönetim politikalarına dönüştürecek, uzmanlaşmanıza yardımcı olacak ve sisteminizin gelişim sürecini hızlandıracak yüksek farkındalıklı bir partnere ihtiyacınız mı var?
LEYON DANIŞMANLIK sizin için var. Sadece arayın ve bir uzmanımız ile mutlaka görüşün
PROJE HİZMETLERİMİZ
Mimari Projeler (Etüt uygulama)
Statik Projeler (Betonarme,çelik konstrüksiyon)
Mekanik Tesisat Projeleri (Klima, havalandırma, ısıtma)
Elektrik Tesisat Projeleri
Yangın Koruma Projeleri
Yangın Elektrik Projeleri
Yangın Mekanik Projeleri
Teknik danışmanlık ve kontrollük
ÇED belgesinin alınması
Emisyon ölçümü ve Çevre İzni
İşletme Belgesi
CE belgesi izni
Proje takibi ve inşaat izin ruhsatı alınması
İhale dosyası hazırlanması
Yapı kullanma izin belgesi alınması
Yangın emniyet raporu alınması
İş yeri kurma izinin alınması
Peyzaj uygulamaları
Betonarme karkas bina uygulamaları
Çelik konstrüksiyon bina uygulamaları
Yangın korunum uygulamaları
Yangın mekanik – yangın elektrik uygulamaları
Mekanik tesisat uygulamalar
Çevre Danışmanlığı

ÇED başvuru ve proje tanıtım dosyalarının hazırlanması,
Geçici faaliyet belgesinin (GFB) alınması,
İşletmenin yapmış olduğu faaliyet çerçevesinde; emisyon, gürültü, atıksu, derin deniz deşarjı, tehlikeli madde deşarjı konulu çevre izinlerinin alınması,
Geri kazanım/geri dönüşüm tesislerine çevre izin ve lisanslarının alınması,
Çevre eğitimlerinin verilmesi,
Firmaların çevresel iç tetkiklerinin yapılması,
Atık yönetim planlarının hazırlanması,
Etkin bir atık yönetim sisteminin kurularak tesisin çevreye olan etkisinin azaltılması,
Ambalaj beyanları, atık beyanları, atık yağ beyanlarının yapılması,
Resmi kurumlar ile işletmenin koordinasyonunun sağlanması,
Çevre etki boyut değerlendirme hazırlanması,
Çevresel etkidurum eylem planlarının hazırlanması hizmetlerini, tamamı uzman Çevre Mühendislerinden oluşmakta olan kadrosu ile gerçekleştirmektedir.
Leyon Danışmanlık’dan alacağınız çevre danışmanlık hizmetleri sayesinde firmanızın Çevre Kanunu kapsamındaki yükümlülüklerini yerine getirmiş olacak ve aynı zamanda gerçekleştireceğimiz diğer hizmetler sayesinde uzun yıllar firmanızda etkili çözümler sağlanacaktır. Firmanızın daha verimli çalıştığını, atık azaltım metodları sayesinde bertaraf ve enerji harcamalarınızın önemli ölçüde azaldığını kısa sürede fark edeceksiniz.
Tehlikeli Madde Güvenlik Danışmanlığı

Tehlikeli maddeleri taşıyan, gönderen, paketleyen, yükleyen, dolduran ve boşaltan işletmelerin yaptıkları işlemleri, insan sağlığına, diğer canlı varlıklara ve çevreye zarar vermeden, güvenli bir şekilde taraf olduğumuz uluslararası anlaşmalar ve ilgili mevzuat hükümleri kapsamında yapmaları için işletmelere yardımcı olmak amacıyla istihdam edilecek veya hizmet alınacak, yetkilendirilen gerçek kişilere Tehlikeli Madde Güvenlik Danışmanı denir.
Belirli koşullar altında tehlikeli maddeleri; taşıyan, gönderen, paketleyen, yükleyen, dolduran ve boşaltan işletmelerin Tehlikeli Madde Güvenlik Danışmanı çalıştırması yasal bir zorunluluktur.
Leyon Danışmanlık’dan alacağınız Tehlikeli Madde Güvenlik Danışmanlığı hizmeti sayesinde firmanızın ADR kapsamındaki yükümlülüklerini yerine getirmiş olacak ve bununla birlikte tehlikeli madde lojistik yönetiminde etkin bir planlama ve süreç yönetimini de içselleştirerek kalite yönetimine entegrasyon sağlanacaktır.
GSM Ruhsat Danışmanlığı

Gayrisıhhî Müessese (Sıhhi Olmayan İşletme) faaliyeti sırasında çevresinde bulunanlara biyolojik, kimyasal, fiziksel, ruhsal ve sosyal yönden az veya çok zarar veren veya vermesi muhtemel olan ya da doğal kaynakların kirlenmesine sebep olabilecek müesseselerdir.
I. Sınıf Gayri Sıhhi Müessese Nedir?
Meskenlerden mutlaka uzak bulundurulmaları gereken işyerleridir.
II. Sınıf Gayri Sıhhi Müessese Nedir?
Meskenlerden mutlaka uzaklaştırılması gerekmemekle beraber izin verilmeden önce civarında ikamet edenlerin sıhhat ve istirahatleri üzerine gerek tesisatları ve gerekse vaziyetleri itibarıyla bir zarar vermeyeceıine kanaat oluşması için inceleme yapılması gereken işyerleridir.
III. Sınıf Gayri Sıhhi Müessese Nedir?
Meskenlerin yanında açılabilmekle beraber yalnız sıhhî nezarete tabi tutulması gereken işyerleridir.
G.S.M. Ruhsatı Düzenlemeye Yetkili Kurumlar
Büyükşehir Belediyesi olmayan belediye sınırı içerisindeki ve mücavir alanlarında kurulmak istenen veya kurulu bulunan sanayi tesislerine G.S.M. ÇALIŞMA RUHSATI vermek 10.08.2005 tarih 25.902 sayılı Resmi Gazete’de yayınlanan “ışyeri Açma ve Çalışma Ruhsatlarına ılişkin Yönetmelik” uyarınca İl Mahalli Özel İdarelerine verilmiştir.
Organize Bölgelerinde 12/04/2000 Tarih 4562 sayılı Organize Sanayi Bölgeleri Kanunu’nda yapılan değişiklik ile G.S.M. Ruhsatlarını Bölge Müdürlüğü verecektir.
Ç.E.D. Raporu düzenlenmesi gereken tesislerde Ç.E.D. Olumlu raporu yer seçim ve tesis kurma izni yerine geçer.
2. ve 3. sınıf G.S.M. ‘ler de yer seçim ve kurma izni aranmaz
G.S.M Ruhsat başvurularında tesisin kurulacaıı yerin Yapı ızinleri Müdürlüıünden alınacak yer seçim belgesi ile işyerinin Yapı Kullanma ızin Belgesi veya Yapı Kullanma ızin Belgesi olmayan eski yapılardan vukuatlı tapu kaydı istenir.Tesisin kurulacaıı yerin Belediye ımar Planlarına göre yer seçimi uygunsa iş yerinin türüne göre aşaııdaki belgelerden bazıları istenir.
GSM (Gayri Sıhhi Müessese) Ruhsat İşlemleri
Çevresine fiziksel, ruhsal, kimyasal, mikrobiyolojik ve toplumsal yönlerden az yada çok zarar veren yada verme olasılığı olan ve doğal kaynakları kirleten kuruluşlardır.
1.Sınıf GSM’ler: Kentlerden ve insanların toplu olarak bulundukları yerlerden mutlaka uzak tutulması ,sanayi bölgesi ya da sağlık koruma bandı konulabilecek yerlerde olması gereken kuruluşlardır. 1. Sınıf GSM ruhsatları Büyükşehir Belediyesi tarafından verilmektedir.
2.Sınıf GSM’ler: Kentlerden ve insanların toplu olarak bulundukları yerlerden uzakta, kurulca önerilip yetkili makamca uygun görülecek bir yerde olması gereken gayri sıhhi müesseselerdir.2. ve 3. Sınıf GSM ruhsatları İlçe belediyeleri tarafından verilir.
3. Sınıf GSM’ler: Konutların ve insanların toplu olarak bulundukları yerlerin yakınında kurulabilmekle birlikte denetim altında tutulması gereken gayri sıhhi müesseselerdir. Çevresine olan zararları giderilemeyen 3. sınıf GSM ler de konutlardan ve insanların toplu olarak bulundukları yerlerden uzakta yapılır.
Yangın Güvenliği ve Danışmanlığı

İş Sağlığı ve Güvenlik Danışmanlığı

İş güvenliği genel danışmanlık hizmetlerimiz ise iş güvenliği uzmanlık hizmetlerinin yanı sıra tesisin iş güvenliği alanında ihtiyaç duyduğu teknik kontrol, acil durum planlamaları, iç ortam ölçümleri, sağlık ve ilkyardım ihtiyaçları başta olmak üzere işyeri iç yönetmeliği ve İSG el kitapları hazırlanması, patlamadan korunma dokümanlarının hazırlanması ve diğer dokümantasyon çalışmalarının yapılması ve denetlenmesi gibi tüm görevleri yapılan sözleşme gereği ücretsiz olarak kuruluşumuz teknik uzmanları tarafından en emniyetli şekilde yerine getirilmektedir.
Başta metal, kimya, gıda ve inşaat sektörü olmak üzere tüm sektörlerde ‘iş güvenliği uzmanlığı’ hizmetlerimiz devam etmektedir.